Wedstrijdreglement

Wedstrtijdreglement

 

De Zwemtocht Oude IJssel hanteert in de basis het Wedstrijdreglement van de NTB. Met betrekking tot de watertemperatuur gelden echter de volgende uitgangspunten:

  • Bij een watertemperatuur van 18 graden of meer: alle afstanden gaan door; met of zonder wetsuit.
  • Bij een watertemperatuur van 17 tot en met 17,9 graden: wetsuit verplicht voor alle deelnemers op alle afstanden. Overschrijven naar kortere afstanden is (alleen) ter plekke mogelijk; we adviseren kinderen, ouderen en ongetrainde zwemmers niet deel te nemen. Alle deelnemers adviseren we een dubbele badmuts op te zetten.
  • Bij een watertemperatuur van 15 tot en met 16,9 graden: wetsuit verplicht voor alle deelnemers op alle afstanden. Overschrijven naar kortere afstanden is (alleen) ter plekke mogelijk; we adviseren kinderen, ouderen en ongetrainde zwemmers dringend niet deel te nemen. Alle deelnemers adviseren we een dubbele badmuts op te zetten. De tocht van 5000 meter wordt automatisch omgezet naar 2500 meter.
  • Bij een watertemperatuur van minder dan 15 graden: het hele evenement wordt afgelast.

Deelnemers van 15 jaar of jonger moeten lid zijn van een zwemclub of zwemmen onderbegeleiding (begeleiding betaalt ook inschrijfgeld). Deelname is voor iedereen op eigen risico.

Deelnemers aan de 5000 meter die pas na 2 uur voor het eerst na de start onder de Baileybrug doorzwemmen en dus nog circa 1600 meter te zwemmen hebben, zijn verplicht de tocht ter hoogte van de Baileybrug te beëindigen en het water te verlaten, in het belang van hun eigen veiligheid.

De organisatie heeft het recht om deelnemers op elk moment hun de deelname te ontzeggen of hun zwemtocht te onderbreken of om (onderdelen van) het evenement af te gelasten indien naar haar oordeel de veiligheid van deelnemers in het geding is. Er vindt op verzoek van de deelnemer alleen restitutie van inschrijfgeld plaats indien hij/zij zich één kalendermaand voor het evenement afmeldt.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×